fbpx

Sensiplan®als natuurlijke anticonceptie methode

Zoek niet langer

it is by standing on the

en leer Sensiplan® toepassen.

We Love

Natuurlijke anticonceptie methode Sensiplan

De keuze van jouw anticonceptie methode zegt álles over met hoeveel respect jij je vrouwelijke lichaam behandelt. ​

Hormonale anticonceptie wordt vaak voorgeschreven door artsen voor meisjes vanaf 14 jaar. Vaak nemen jonge vrouwen deze vorm van anticonceptie tot als ze beslissen om zwanger te worden. Dan hebben ze soms meer dan 10 jaar elke dag een medicijn geslikt waarvan er de bijwerkingen toch niet van te onderschatten zijn. Er zijn zowel fysieke als mentale bijwerkingen van hormonale anticonceptie, zoals hoofdpijn, verminderd libido, depressiviteit, gespannen borsten, gewichtstoename en er is ook een verhoogd risico op trombose en kanker.

Vaak word “de pil” voorgeschreven door artsen om klachten zoals acné, menstruatiepijn of hevige bloedingen “op te lossen” bij jonge vrouwen.

Die klachten zullen inderdaad tijdelijk weg zijn, maar eigenlijk pak je de oorzaak hiervan niet aan. Een vrouw hoort deze klachten niet te doorstaan, het is niet normaal dat ze hevige menstruatiepijnen heeft of acné en het betekent dat er iets anders aan de hand is. Dus een dermatoloog, orthomoleculaire therapeut of hormooncoach kan hier raad geven.

Die hormonale anticonceptiepil werkt eigenlijk zoals een pleister op een vuile wonde. Je gaat toch ook eerst je knie schoonmaken en ontsmetten vooraleer je er een pleister opdoet? Ik hoop het alleszins voor jouw knie…

⁠In tijden van Corona, waar gezondheid een veelbesproken onderwerp is, worden vrouwen zich bewuster van hun lichaam en gezondheid. Ze denken kritischer na over welke medicatie, voedingsmiddelen, stress,… ze tot zich nemen. 

En ik vermoed dat jij bij die groep vrouwen hoort, die toch 2 keer nadenkt voor ze iets van medicatie inneemt en zo gezond mogelijk wil zijn. Jij bent waarschijnlijk iemand die haar vrouwelijke natuur wil respecteren. 

Ik wil je hiervoor écht erkennen en zeggen tegen jou: GOED BEZIG! Je baarmoeder & botten zullen je dankbaar zijn als je 60 bent. ❤️⁠

Natuurlijke anticonceptie methode
Natuurlijke anticonceptie methode
Natuurlijke anticonceptie methode Sensiplan

Hoe betrouwbaar is Sensiplan?

Sensiplan is al meer dan 30 jaar het onderwerp van veel onderzoek en is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heel veilig als sympto-thermale methode, op voorwaarde dat aan de volgende criteria wordt voldaan:

 • cycli worden correct geïnterpreteerd,
 • de methoderegels worden strikt toegepast,
 • de partners zijn gemotiveerd,
 • de begeleiding is van hoge kwaliteit.

De betrouwbaarheid van een anticonceptiemethode of gezinsplanning wordt meestal uitgedrukt met de Pearl Index. Deze index berekent voor een bepaalde methode het aantal zwangerschappen bij 100 vrouwen gedurende 12 cycli (één vrouwenjaar).

Bij dagelijks gebruik is Sensiplan® 98,2% betrouwbaar, waar hormonale anticonceptie zoals de pil bij dagelijks gebruik maar 93% betrouwbaar is.

 

Natuurlijke anticonceptie methode Sensiplan

Heb jij

interesse?

Schrijf je in voor de masterclass
"Doorgrond je cyclus
en ga hormoonvrij door het leven."

Mijn aanbod

Hormoonvrije Anticonceptie met Sensiplan®

Privé traject
699
 • 8u consultaties privé te Meise (4 keer 2u) of online
 • 1u follow-up consultatie binnen de 12 maanden te plannen
 • Gratis digitale thermometer en werkboek
 • 6 maanden opvolging via Whatsapp
 • Cadeautje om je libido te boosten
 • Ruimte om persoonlijke vragen te stellen

Hormoonvrije Anticonceptie met Sensiplan®

Groepstraject
399
 • 8u consultaties in groep te Meise (4 keer 2u)​ of online
 • 1u follow-up consultatie binnen de 12 maanden te plannen
 • Gratis digitale thermometer en werkboek
 • 6 maanden opvolging via Whatsapp
 • Cadeautje om je libido te boosten
 • Groepsdynamiek van max. 4 koppels/vrouwen
Natuurlijke anticonceptie methode

Intensabel biedt trajecten om je vruchtbaarheidsbewustzijn te vergroten, zodat jij sterker in je schoenen staat als vrouw. Zowel toepasbaar voor natuurlijke anticonceptie als kinderwens. Vrouwen & koppels allebei welkom!