fbpx

Sensiplan® om je kinderwens te vervullen

Herken jij jezelf hierin:

De natuurlijke methode Sensiplan®

it is by standing on the

zal je helpen je cyclus beter te begrijpen.

We Love

Natuurlijke anticonceptie methode Sensiplan

Hoe snel kan je een zwangerschap verwachten?

Bij ongeveer 60% van de koppels met een kinderwens wordt de vrouw binnen de eerste zes maanden zwanger, bij alle andere duurt dit langer. Het hoeft echter niet noodzakelijk iets te betekenen als het bij jou enkele cycli duurt. 90% zal binnen de 12 cycli zwanger worden.

Meestal heeft een vrouw maar een paar cycli nodig voordat ze zwanger raakt. Duurt het toch wat langer, dan leveren de cyclusnotities de begeleidende arts belangrijke informatie over de cyclus en soms al eerste diagnostische aanwijzingen.

Ook op jongere leeftijd is het heel normaal als het tijd kost om zwanger te worden. Zelfs bij gemeenschap op de vruchtbaarste cyclusdag wordt slechts ongeveer 27% van de vrouwen spontaan zwanger in diezelfde cyclus.

Natuurlijke anticonceptie methode
kinderwens via Sensiplan
kinderwens via Sensiplan

Wat ga ik je leren?

Om je zwangerschapskans te verhogen, moet je jezelf observeren om de meest vruchtbare dagen in de cyclus te kennen. Deze dagen worden herkend door:

  1. de beste cervixslijmkwaliteit in de cyclus,
  2. een open, zachte en hoogliggende baarmoedermond of cervix,
  3. eventueel een ovulatiepijn of lichte ovulatiebloeding rond de periode van de ovulatie.

Dankzij de cycluskaart die je hebt ingevuld, is het mogelijk om een zwangerschap vast te stellen en de vermoede bevallingsdatum te bepalen (veel nauwkeuriger dan als je je op je laatste bloeding baseert).

kinderwens via Sensiplan

Heb jij

interesse?

With Us?

Schrijf je in op de wachtlijst
om te starten in het voorjaar van 2023.

Ik beloof je plechtig dat ik je niet zal spammen!

Intensabel biedt trajecten om je vruchtbaarheidsbewustzijn te vergroten, zodat jij sterker in je schoenen staat als vrouw. Zowel toepasbaar voor natuurlijke anticonceptie als kinderwens. Vrouwen & koppels allebei welkom!